piste | Segers Paardensport

Eb en vloed pistes

De eb en vloed pistes van Segers Paardensport zijn revolutionair binnen hun gebied.
Door gebruik te maken van een computergestuurd systeem is Segers Paardensport erin geslaagd om een piste te ontwerpen waarbij het manueel regelen van de waterhuishouding in de rijbodem volledig verleden tijd is geworden. Nooit meer een piste met wisselende bodemvochtigheid, nooit meer zal uw piste te droog of te nat liggen! Door het eenvoudige systeem is het mogelijk om het vochtgehalte van uw rijbodem volledig naar uw wensen aan te passen, waarna deze volledig automatisch op peil gehouden wordt door het regelsysteem. Bij aanhoudende droogte of regenval, zal de piste automatisch de basisinstellingen aanpassen om het gewenste resultaat toch te behouden.

Kwaliteit en duurzaamheid staan bij Segers Paardensport bovenaan het lijstje!
Segers Paardensport maakt enkel gebruik van de beste materialen op de markt. Zo gebruikt Segers Paardensport industriële pompen, een vorstvrije regelkast en de beste folie. Hierdoor kunnen wij op sommige onderdelen tot zelfs 20 jaar garantie geven! Voor Segers Paardensport is dit een bewuste keuze omdat u optimaal moet kunnen genieten van uw investering gedurende een lange periode.

Meer en meer worden we er in het dagelijkse leven op gewezen om gebruik te maken van duurzame en ecologisch verantwoorde constructies. De wereldwaterreserves worden als maar schaarser. Water is nochtans dé belangrijkste basisbehoefte van leven op aarde. In de ontwikkeling van de piste heeft Segers Paardensport hier dan ook rekening mee gehouden. De eb en vloedpiste van Segers Paardensport is aan de onderkant 100% waterdicht, waardoor er geen water meer verloren gaat door infiltratie. Dit brengt met zich mee dat er slechts een geringe hoeveelheid water nodig is om het vochtgehalte van uw rijpiste op peil te houden gedurende langdurig warme periodes!

Indien gewenst is het mogelijk om een volledig gesloten systeem te creëren, waarbij u bij droogte gebruik kan maken van het regenwater dat wordt opgevangen in uw rijpiste om uw piste vochtig te houden.

Bij de aanleg van uw piste wordt geen gebruik gemaakt van een steenpuin koffer. Hierdoor moet er minder grond verzet worden en is de rijpiste 100% te verwijderen bij een eventuele wijziging van bestemming van uw rijpiste. Het achterwege laten van deze procedure vergemakkelijkt vaak ook de aanvraag van uw vergunningen.

In sommige gemeentes is het aanvragen van een stedenbouwkundige vergunning aangewezen. Segers Paardensport laat u tijdens deze fase echter niet alleen. Samen met onze Ir. Architect Dave Bastijns, stellen we uw volledige dossier op en zorgen we voor een hopelijk gunstig advies.

Uiteraard is onderhoud van uw piste dé garantie voor perfect rijcomfort. Met de juiste sleep kan uzelf dagelijks of wekelijks uw piste terug vlak slepen en voorzien van de nodige stabiliteit. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een goede pistesleep, kunnen wij u een pistesleep van hoge kwaliteit aanbieden. Deze is knikkend en voorzien van een aandrukrol.

Voor het grof onderhoud van uw piste is het mogelijk om bij de aanschaf van uw piste een onderhoudscontract af te sluiten zodat Segers Paardensport jaarlijks uw piste lasergestuurd vlakt, de pompen en sensoren reinigt, nakijkt en indien nodig vervangt.

Gewone rijpistes

Naast eb en vloed pistes plaatst Segers Paardensport ook de normale, al dan niet gedraineerde, geopad rijbodems voor buiten- en binnenpistes.
We beschikken bovendien zeer over goede contacten voor het installeren van professionele sproei-installaties.

nl_BEDutch