Bel ons: +32 (0)496 206 728    Email: info@segers-paardensport.be

Pistes Pistes

Eb en vloed pistes

 

Het Systeem

De eb en vloed pistes van Segers Paardensport zijn revolutionair binnen hun gebied.
Door gebruik te maken van een computer gestuurd systeem is Segers Paardensport er in geslaagd om een piste te ontwerpen waarbij het manueel regelen van de waterhuishouding in de rijbodem volledig verleden tijd geworden is. Nooit meer een piste met wisselende bodemvochtigheid, nooit meer zal uw piste te droog of te nat liggen! Door het eenvoudige systeem is het mogelijk om het vochtgehalte van uw rijbodem volledig naar uw wensen aan te passen, waarna deze volledig automatisch op peil gehouden wordt door het regelsysteem. Bij aanhoudende droogte of regenval, zal de piste automatisch de basisinstellingen aanpassen om het gewenste resultaat toch te behouden.

 

De materialen

Kwaliteit en duurzaamheid staan bij Segers Paardensport bovenaan het lijstje!
Segers Paardensport maakt enkel gebruik van de beste materialen op de markt. Zo gebruikt Segers Paardensport industriële pompen, een vorstvrije regelkast, en de beste folie. Hierdoor kunnen wij op sommige onderdelen tot zelfs 20 jaar garantie geven! Voor Segers Paardensport is dit een bewuste keuze omdat u optimaal moet kunnen genieten van uw investering gedurende een lange periode.

 

Ecologisch

Meer en meer worden we er in het dagelijkse leven op gewezen om gebruik te maken van duurzame en ecologisch verantwoorde constructies. De wereldwaterreserves worden als maar schaarser. Water is nochtans dé belangrijkste basisbehoefte van leven op aarde. In de ontwikkeling van de piste heeft Segers Paardensport hier dan ook rekening mee gehouden. De eb en vloedpiste van Segers Paardensport is aan de onderkant 100% waterdicht, waardoor er geen water meer verloren gaat door infiltratie. Dit brengt met zich mee dat er slechts een geringe hoeveelheid water nodig zijn om het vochtgehalte van uw rijpiste op peil te houden gedurende langdurig warme periodes!

Indien gewenst is het mogelijk om een volledig gesloten systeem te creëren, waarbij u van het regenwater dat opgevangen wordt in uw rijpiste, later bij droogte gebruik kan maken om uw piste vochtig te houden.

Bij de aanleg van uw piste wordt geen gebruik van een steenpuin koffer. Hierdoor moet er minder grond verzet worden en is de rijpiste 100% te verwijderen bij een eventuele wijziging van bestemming van uw rijpiste. Het achterwege laten van deze procedure vergemakkelijkt vaak ook de aanvraag van uw vergunningen.

 

Service & onderhoud

In sommige gemeentes is het aanvragen van een stedenbouwkundige vergunning aangewezen. Segers Paardensport laat u tijdens deze fase echter niet alleen. Samen met onze Ir. Architect Dave Bastijns, stellen wij uw volledige dossier op en zorgen voor een hopelijk gunstig advies.

Uiteraard is onderhoud van uw piste dé garantie voor perfect rijcomfort. Met de juiste sleep kan uzelf dagelijks of wekelijks uw piste terug vlak slepen en voorzien van de nodige stabiliteit. Wij bieden een hoge kwaliteit piste sleep aan, knikkend en voorzien van een aandrukrol mocht u nog niet in bezit zijn van een top sleper!

Voor het grof onderhoud van uw piste is het mogelijk om bij de aanschaf van uw piste een onderhoudscontract af te sluiten zodat Segers Paardensport jaarlijks uw piste lasergestuurd komt vlakken en de pompen en sensoren reinigen, nakijken en indien nodig vervangen.

 

Gewone rijpistes

Naast eb en vloed pistes plaatst Segers Paardensport ook de normale al dan niet gedraineerde geopad rijbodems voor buiten- en binnenpistes.
Ook hebben wij zeer goede contacten voor het installeren van professionele sproei installaties.

Enkele realisaties

Eb & Vloedpiste Piste 'De Ster' 80x45m

Binnenpiste Raf Kooremans

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten