Paardensolariums

Gaan u en uw paard altijd voor topprestaties? Dan mag een paardensolarium niet ontbreken in uw stal. Met een paardensolarium zorgt u er namelijk voor dat de spieren van uw paard in optimale staat zijn. Zo krijgen uw paarden minder snel last van blessures en herstellen ze sneller. Dat is toch precies wat u wilt?

Paardensolariums is ontstaan door onze passie voor paarden en de behoefte aan goede solaria vanuit de markt. We bieden u kwalitatieve paardensolariums tegen scherpe prijzen. Solariums die uw paard naar topprestaties leiden. Benieuwd? Neem een kijkje in ons assortiment.

Veelgestelde vragen door onze klanten

Een paardensolarium is een warmtelamp bedoeld voor paarden die vaak te vinden zijn in paardenstallen. In feite is een paardensolarium een constructie met een aantal grote lampen die infrarode (I.R) straling afgeven.  De solariums zijn ook uitgerust met ventilatoren voor verkoeling en om het droogproces te versnellen.

Een solarium biedt veel voordelen voor het paard en de paardenhouder. Het welzijn en de prestaties van het paard zullen aanzienlijk worden vergroot. Een paardensolarium werkt zowel preventief als herstellend tegen blessures door middel van de volgende benefits:

Een betere doorbloeding van de spieren

Dit verbeterd de afvalstoffen huishouding waardoor het paard sneller hersteld en de kans op blessures wordt verminderd.

Snellere opname van bloedsuikers

De bloedsuikerspiegel in evenwicht houden is zeer belangrijk voor de gezondheid van een paard. Een snellere opname van bloedsuikers zorgt dat de suikerspiegel van het paard optimaal in balans is.

Snellere afvoer van melkzuur

Een onderdeel van de afvalstoffen huishouding waarbij het paard na inspanning sneller hersteld.

Warming-up & comfort

Een warming-up onder een solarium voor een training of wedstrijd ontspant de spieren wat de kans op blessures vermindert, ook wordt de spierelasticiteit van het paard gestimuleerd door de warmte van het solarium. Daarnaast is een solarium voor paarden erg geschikt voor het drogen van het paard na bijvoorbeeld een wasbeurt. Het paard zal sneller opdrogen dan normaal waarmee de kans op verkoudheid wordt vermindert.

De vraag of een paardensolarium schadelijk kan zijn komt vaak voort uit het gebruik van infraroodlampen. Infraroodstraling is een ander woord voor warmtestraling en is de meest voorkomende straling in de natuur. Zonder dit zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Veel mensen denken direct dat deze straling gevaarlijk is, maar dat geldt niet voor iedere infraroodstraling. Infraroodstraling werkt hetzelfde als zonnestralen, maar dan zonder de U.V. stralen. Tevens heeft infraroodstraling geen schadelijke uitstoot voor het milieu en wordt de lucht niet stoffig of benauwd. Kortom, onze producten zijn niet schadelijk

nl_BEDutch