Geopad / Polyvlokken

Geopad (ook wel polyvlokken genoemd) zijn de originele snippers, gemaakt van synthetisch vlies,  wat versnipperd is tot de grootte van ongeveer een postzegel. Wanneer je deze snippers vermengt met het zand van uw rijbak of manegebodem leveren deze tal van voordelen op. Zo ontstaat er een verbetering van de stabiliteit van de bodem en verkrijgt het een blijvende goede veerkracht. Ook het schokdempende vermogen van de bodem zal aanzienlijk verbeteren en daardoor zal het comfort voor paard en ruiter er aanzienlijk op vooruitgaan. Dit zorgt weer voor minder blessures. Het materiaal bestaat uit synthetische vezels welke niet verteren of verrotten in tegen stelling tot natuurlijke materialen als houtchips en boomschors. Daardoor kan u jarenlang genieten van deze Geopads, het gaat wel 15 tot 20 jaar mee. Deze Geopads hebben ook nog eens het voordeel dat het een prima waterhechting heeft waardoor het bij hevige regen meer water opneemt en bij droogte langer vocht vast houdt. De Geopads zijn normaal verpakt in balen van ca 200 kg en kunnen geleverd worden op paletten. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals wit, groen, licht grijs en donker grijs.

Geopad word niet gemaakt van afval, maar is een bijproduct van geotextiel vliesproductie. De eigenschappen van alle kleuren zijn gelijk, toch is er een prijsverschil tussen de verschillende kleuren. Dit komt omdat de productie van wit veel geringer is dan van groen en grijs, terwijl donker grijs het meest geproduceerde materiaal is van alle varianten.

Geopads zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenbakken.

Segers Paardensport is bovendien officiële verdeler van GN Holding, die reeds meer dan 20 jaar fabrikant is van Geopad.

Wit

Originele Witte Geopads
Verpakt in balen van ca 250kg
Dit product is uit voorraad leverbaar
Levering kan verzorgd worden
Prijs op aanvraag

Groen

Groene originele Geopads
Verpakt in balen van ca 200kg
Levering kan verzorgd worden
Prijs op aanvraag

Licht grijs

Licht grijze Geopads
Verpakt in balen van ca 250 kg
De levering kan verzorgd worden
Prijs op aanvraag

Donker grijs

Donker grijze Geopads Wit, groen of grijze Geopad, de werking blijft dezelfde. Er is enkel een verschil in prijs. Hoe donkerder het materiaal is, hoe lager de prijs.
Verpakt in balen van ca 300kg
Levering kan verzorgd worden
Prijs op aanvraag

Tapijtsnippers

Tapijtsnippers zijn vermalen rest tapijtstukken die vrijkomen bij de productie hiervan. Het tapijt heeft dus nooit in een kamer gelegen maar is in feite nieuw. Tapijtsnippers zijn een uitermate effectief materiaal om uw manegebodem op een betaalbare manier te verbeteren. In de piste van de Olympische Spelen vorig jaar in Londen is dit materiaal ook gebruikt om daar een ideale bodem te krijgen.

  • Verpakt in balen van ca 250kg
  • Levering is mogelijk

Prijs op aanvraag

Cofibers

Cofibers is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs en word in sommige gevallen vermengd door Geopads. Dit geeft een nog betere hechting en stabiliteit aan uw manegebodem. Het aanleveren van Cofibers gebeurt altijd afzonderlijk van de Geopads. Bovendien voegt men meestal ca 15 a 20% draadjes toe wanneer men voor dit product kiest.

Deze vezel is meestal verpakt in Big Bags die op paletten staan.

Prijs op aanvraag

nl_BEDutch